Kræft og kost

Hvad gør man når man får at vide at man har kræft? Nogle går selvfølgelig i panik, for hvad gør man? Nogle ændre på kosten for  at leve sundt og for at styr på deres kræft situation. Men kan kost gøre en forskel. Ja det kan det. Kød og mejeriprodukter kan give kræft. Derfor vil det kunne gøre en forskel at ændre på sin kost. 

BBC World Service, flere og flere i 30 års alderen får kræft. Antalet er steget med 80 % de sidste tre årtier. Der er ofte kræftformer som man ser hos folk der er 60 til 70 år gammel. Man arbejder i øjeblikket med to teorier, overvægt eller kunstig lys. Lys fra indendørs lamper ( sparepærer ) computer, smartphone ødelægger vores søvn der kan føre til svækket immunforsvar som gør os modtagelig for kræft. youtube.com

Børn og unge med kræft. cancer.dk

Rødt kød

Ifølge Landbrug og fødevarer er rødt kød kræftfremkaldende. Mere end 500 gram tilberedt rødt kød om ugen kan betyde en mindre øget risiko for tarmkræft (5-15%). ernaeringsfokus.dk

Man ved i dag at hvis man holder sig til 500 gram rødt kød om uge og holder sig så meget som muligt fra forbejdet kød udgør det ikke nogen sundhedsfare. WHO.

De danske officielle kostråd siger 350 gram kød om ugen. De svenske officielle kostråd siger 500 gram kød om ugen. Så er der til en bøf mere 😊. De forskellige lande i EU og skandinavien har lidt forskellige officielle kostråd. fao.org

WHO rapport fra 2015 who.int. En forklaring på rapporten harvard.edu

I følge WHO rapport fra 2015 er der op til 17% risiko for at få kræft af at spise rødt kød hvis man spiser mere end 100 gram om dagen ( ikke tilberedt kød ). Der er op til 18% risiko for at få kræft hvis man spiser mere end 50 gram forarbejdet kød om dagen. 

Kræft og livsstil 

Det er vigtig at forstå at man er nød til at differentiere de procenter der er angivet. Lever man sundt kan risikoen være mindre, end hvis man lever usundt. google.com

Hvorfor får man tarmkræft

De amerikanske sundhedsmyndigheder kræftorganisation National Cancer Institute: Rødt kød er forbundet med en øget risiko for tyktarms- og endetarmskræft, og bevis tyder også på, at det er forbundet med nogle andre kræftformer, såsom prostata- og bugspytkirtelkræft. Eksempler på rødt kød omfatter oksekød, svinekød og lam. cancer.gov

Hvorfor får man prostatakræft 

Vestlige levevis (kød fra firebenede dyr, animalsk fedt og begrænset fysisk aktivitet) samt muligvis lav indtagelse af vitamin D og selen til de bedst underbyggede årsager. Den klassiske asiatiske kost, rig på fisk og naturlige planteøstrogener menes tilsvarende at beskytte mod klinisk prostatakræft. sundhed.dk

Hvidt kød

Kød fra fjerkræ og fisk har ingen negativ effekt på vores helbred. Faktisk har fisk en særlig beskyttende effekt relateret til især hjerte- og karsygdomme. Fisk bidrager med omega-3 fedtstoffer, som også er vigtige for især hjernen. sundhed.dk

På American Institute for Cancer Research hjemmeside kan få en masse af vide om kræft og kost. Prøv at sæt musepilen henover Cancer prevention og Diet derefter Foodfacts. Ved at klikke på de forskellige frugter og grøntsager får man en større forklaring på hvorfor de forbygger kræft. aicr.org

Hørfrø og kræftbehandling

Nogle kræfttyper som brystkræft og prostatakræft kan behandles med hørfrø? Der er videnskabelig evidens for brug af hørfrø til behandling af brystkræft og prostatakræft. National Library of Medicine er en database der hører ind de amerikanske sundhedsmyndigheder. Pubmed.gov.

Den danske prostata forening propa.dk giver nogle råd om at bruge hørfrø i behandling af prostatakræft. Men det er ikke rigtig at de skal spises kort tid efter de er knust. Hvor meget knuste hørfrø kan man spise om dagen uden det er sundhedsfarligt. Man kan roligt tage en eller to spiseskefulde om dagen til forbyggelse af kræft. Når man behandler for kræft bruger man fire spiseskefulde om dagen, svare til 30 gram hørfrø.  foedevarestyrelsen.dk

Knust hørfrø kan holde sig frisk i 4 måneder, flere undersøgelser begrunder ovenstående udsagn om, at opbevaring af de formalede hørfrø i omkring 4 måneder ikke resulterede i kvalitetsforringelse. pubmed.gov.

Det skal bemærkes at lignaner som er den planteøstrogen der er i hørfrø, ikke findes i hørfrøolie.

Læge Tobias Schmidt Hansen gennemgår de forskellige nødder og frø i bogen Nødder og frø og kommer også ind på hvordan man bruger hørfrø i kræftbehandlingen. Sådan kan man knuse hørfrø youtube.com jeg bruger selv en blender den til smoothie, jeg opbevare dem derefter i køleskabet. 

C vitamin og kræftbehandling

En anden mulighed for alternativ behandling kan være C vitamin behandling. De amerikanske sundhedsmyndigheder har selv lavet forsøg med C vitamin behandling. Se video der handler om de amerikanske sundhedsmyndigheder der selv har undersøgt muligheden for at bruge C vitamin i kræft behandling. youtube.com  

På de amerikanske sundhedsmyndigheder kræft organisation National Cancer Institute kan man læse om C vitamin behandling. De er dog skrevet i et sporg ( terminologi ) der kan være lidt svært at forstå. En af artiklerne handler om en historisk gennemgang af behandling med C vitamin behandling, den er værd at læse igennem. cancer.gov.

Svensk TV om kosttilskud og kræft. Man skal ikke indtage vitaminer eller mineraler i store mængder oralt. youtube.com  aicr.org

C vitamin behandling i danmark kan man få foreksempel i Hørsholm. Der er egenbetaling da der ikke gives tilskud fra det offentlige.

I følge kræftens bekæmpelse bruger hvert fjerde dansker alternativ kræftbehandling. cancer.dk

Budwig kuren 

Der er ingen videnskablig dokumentation for at den skulle havde nogen effekt på kræft. At Johanna Budwig skulle være nomineret til nobelprisen 7 gange er ikke rigtig. På nobelkomiten hjemmeside kan se hvem der er blevet nomineret i tidens løb. Søger man på Johanna Budwig får man følgene meddelelse: No persons found. Hun er aldrig blevet nomineret til nobelprisen! tidslerne.dk

På National Library of Medicine kan man læse følgene om Budwig kuren: Der var begrænset forståelse af fedtstofskiftet i 1950 for at informere Budwigs teori. Mens højdensitetslipoproteiner (HDL) og lavdensitetslipoproteiner (LDL) var blevet identificeret, var det først i 1970'erne, at apopeptider blev opdaget, og deres rolle og lipoproteinernes rolle generelt blev tydeligere forstået. 

Opdagelsen af ​​LDL-receptoren i 1974 (Brown og Goldstein) gav det manglende led i forståelsen af ​​fedtsyretransport og den potentielle rolle, forskellige fedtstoffer kunne spille i menneskers sundhed. I mangel af denne viden konkluderede Budwig fejlagtigt, at svovlholdige aminosyrer methionin og cystein var nødvendige for opløselighed og transport af fedtsyrer. Svovlatomer spiller en rolle i dannelsen af ​​estere produceret under fedtsyrefordøjelsen og taurin fra cystein, er en bestanddel af galdesalte, men disse var ikke de mekanismer, som Budwigs teori fokuserede på. pubmed.gov.

Budwig kuren blev opfundet for over 70 år siden! forskerne er blevet klogere siden.

Senfølgere efter kræftbehandling. Det er jo altid nemt at være bagklog? Men det er nemmer at forebygge end at helbrede. De 10 bud fra American Institute for Cancer Research. 

Hvordan kan biblen hjælpe når et familiemedlem eller ven har fået kræft. jw.org


© 2024 Adams rejseblog. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang